Het beste onderwijs realiseren samen met onze leerlingen.

Wij zijn ‘Goed’!

02 november 2023

Onlangs liet de Onderwijsinspectie ons weten dat zij onze school ‘Goed’vindt. Daar zijn we natuurlijk supertrots op!

 

De Onderwijsinspectie kwam op bezoek bij onze school en sprak met onder anderen leerlingen en medewerkers. Ook bezocht de inspectie een aantal lessen. Onlangs kwam het onderzoeksrapport binnen: wij zijn ‘Goed’! Waarom vindt de inspectie ons goed?

Rijk onderwijsaanbod

De Onderwijsinspectie vindt dat wij een rijk onderwijsaanbod bieden dat leerlingen goed voorbereidt op hun toekomst. Niet alleen zijn er verschillende leerroutes, maar we hebben ook een goed praktijk- en stageaanbod.
 

Ook bieden we diverse buitenschoolse leeractiviteiten en workshops van gastdocenten en kunnen – vaak samen met netwerkpartners in bijvoorbeeld het regulier onderwijs – individueel maatwerk bieden aan leerlingen.
 

Leerlingen weten aan welke doelen zij werken

We besteden veel aandacht aan sociaal gedrag, leren leren en burgerschap en onze leerlingen weten ook aan welke doelen zij werken en welke voortgang zij boeken.
 

Positief schoolklimaat

De inspectie merkte ook dat wij leren en werken in een prettig klimaat en dat wij leerlingen positief benaderen. Daar zijn we natuurlijk éxtra trots op, omdat we graag willen dat iedere leerling elke dag met plezier naar school komt en leert in een fijne school.
 

Sterke kwaliteitscultuur

Onze kwaliteitscultuur is sterk. Teamleden werken intensief samen, leren van elkaar in een open cultuur en bespreken samen onderwijsresultaten om het morgen weer net iets beter te kunnen doen.
 

Een teamprestatie!

De waardering ‘Goed’ haal je niet zomaar. Dat lukt alleen als je goed samenwerkt als team. En dat doen we onder ons motto ‘Samen Sterk’. Zonder samenwerking met onze partners, leerlingen en ouders gaat het natuurlijk óók niet. Daarom is onze waardering ‘Goed’ zeker ook een compliment aan alle kinderen en ouders in onze school! We zijn er trots op dat wij de eerste school in het land zijn die gespecialiseerd is in ‘gedrag’ dat de waardering ‘Goed’ heeft gekregen.
 

Natuurlijk blijven wij elke dag keihard werken aan steeds beter onderwijs!

 Nieuwsarchief