Het beste onderwijs realiseren samen met onze leerlingen.

Inspectie van het Onderwijs op bezoek bij De Ortolaan Roermond

24 januari 2019

Op dinsdag 22 januari hebben mevrouw Wick en de heer Van Pol van de Inspectie van het Onderwijs een bezoek gebracht aan De Ortolaan Roermond. Dit naar aanleiding van de evaluatierapportage over het veiligheidsincident dd. 14 september 2018.

Tijdens dit bezoek hebben zij gesprekken gevoerd met ouders van leerlingen van De Ortolaan en De Spoorzoeker, de directeur van de Wijnberg, medewerkers van de Aloysius Stichting, Wijnberg en Mutsaersstichting en met het bestuur en directie van de Aloysius Stichting.

 

Gedegen aanpak

De Inspectie geeft alle betrokkenen de complimenten over de gedegen aanpak ten tijde van het veiligheidsincident en in de nazorg. De inspectie heeft ook geleerd van deze aanpak en neemt onderdelen mee voor de eigen kijkwijzer bij incidenten. Alle betrokkenen waar gesprekken mee zijn gevoerd herkennen en delen de verbeterpunten uit de evaluatierapportage.
 

De inspectie wil graag geïnformeerd blijven over de aandacht voor samenwerking binnen KEC de Donderberg en de voortgang op de verbeterpunten uit het rapport.

 

In de media

Naar aanleiding van de presentatie van de evaluatierapportage heeft er een interview plaatsgevonden met Dagblad de Limburger.

 



Nieuwsarchief