Wij hebben zorg voor ieder ander, met name voor hen die het moeilijker hebben dan wijzelf en dat doen wij door volhardend te zijn in onze betrokkenheid.

We werken volop samen met netwerkpartners

11 juni 2021

De Ortolaan Roermond werkt volop samen met verschillende partners in het onderwijs. Samen met deze partners bieden wij kinderen en jongeren een betekenisvol toekomstperspectief. We delen graag twee mooie praktijkvoorbeelden over deze samenwerking.
 

Maatwerk voor leerling Fedde

De Ortolaan Roermond en Sint Ursula hebben een gezamenlijke drijfveer: iedere leerling een passend toekomstperspectief bieden. Dit resulteert in een mooi maatwerktraject voor leerling Fedde zodat hij stap voor stap kan schakelen richting de syntheseklas van Sint Ursula.

 

Extraneustraject met Gilde Opleidingen

Om ieders talent maximaal te laten groeien, bieden wij ook maatwerk in certificering en diplomering. Leerlingen kunnen vmbo-staatsexamen doen en wie de leerroute arbeid volgt, kan branche-gerichte certificaten halen, of een Entree-diplom. Dit laatste organiseren we sinds dit schooljaar samen met Gilde Opleidingen in een zogenoemd extraneus-traject.

 



Nieuwsarchief